Skateboarddeal - Evura: 035 5446937

Skateboard lagers plaatsen

Het plaatsen van lagers in je skateboard wielen is vrij eenvoudig. Skateboard lagers kunnen op twee manieren worden geplaatst; Met -of zonder spacers. Vaak kan een wiel prima met twee lagers zonder spacer afgemonteerd worden. Wanneer het skateboard intensief gebruikt wordt voor extreme tricks is het echter wel verstandig om tussen de lagers een spacer in het wiel te plaatsen. Spacers zorgen er voor dat skateboard lagers ook bij intensief gebruik en veel zijwaartse druk goed (recht) blijven rollen en verlengen de levensduur van je lagers. Skateboard lagers kunnen met behulp van een skateboard truck of een bearing press in de wielen worden gedrukt.

Benodigde onderdelen en tools voor het plaatsen van lagers

De lagers (eventueel met spacers) kun je met behulp van een skateboard truck vast zetten. Je kunt er ook voor kiezen om lagers met een bearing press in de wielen te drukken. De volgende onderdelen en tools heb je bij het plaatsen van lagers (eventueel) nodig:

  • 8 Skateboard lagers (1 set)
  • 1 Skateboard truck (gemonteerd) of 1 Bearing Press
  • Eventueel 4 spacers (bij extreem gebruik van skateboard)

Skateboard lagers in de wielen plaatsen

Skateboard lagers zijn op twee manieren in een wiel te drukken; met -of zonder bearing press. Hieronder zijn beide mogelijkheden beschreven.

Lagers in wiel plaatsen zonder bearing press

Druk (lichtjes) één lager aan één zijde in het wiel. Druk deze er vervolgens helemaal in door het wiel met de lager aan onderzijde om de as van een (op een deck gemonteerde) skateboard truck plaatsen en aan te drukken. Om de tweede lager in een wiel te plaatsen herhaal je dit proces. Als je de lagers met spacers in een wiel wilt monteren, dan zet je deze voor plaatsing van de tweede lager tegen de eerst geplaatste lager aan.

Lagers in wiel plaatsen met bearing press

Druk (lichtjes) aan beide kanten van een wiel de lagers in het wiel, indien gewenst kun je tussen deze lagers een spacer plaatsen. Het wiel kun je vervolgens om de pin van de bearing press plaatsen. Nadat je de hendel van de bearing press naar achteren hebt gehaald kun je de pin met wiel laten zakken. Vervolgens kun je de hendel naar voren halen en tegelijkertijd de pen met het wiel in de holle pen aan andere kan begeleiden. Door de hendel stevig naar beneden te drukken pers je de lagers (eventueel met spacer in het midden) in het wiel.

Gerelateerde pagina's
Skateboard lagers vervangen
Welke skateboard lagers kiezen