Skateboarddeal - Evura: 035 5446937

Aanbrengen griptape

Het aanbrengen van griptape op een skateboard deck komt vrij precies. Het is dan ook van belang dat je dit nauwkeurig doet. Op deze pagina proberen we je zo duidelijk mogelijk uit te leggen hoe het skateboard griptapen in zijn werk gaat. Voor je begint met het aanbrengen van griptape dien je te beschikken over een passende griptape sheet. Omdat een skateboard deck voorzien is van een oplopende nose, tail en zijkanten (concave) heb je een griptape sheet nodig die iets breder en langer is dan je deck. Heb je nog geen skateboard grip-tape? Vele soorten griptape vindt je hier

Voorbereiding skateboard griptapen

Een skateboard griptapen gaat het gemakkelijkst op een stevige tafel. Leg voor het griptapen een doek over de tafel. Hiermee voorkom je dat (losgekomen) korrels van de griptape de tafel en de onderkant van je deck beschadigen. Naast een stevige tafel, een doek en een passende sheet griptape heb je de volgende tools nodig:

  • 1 Stalen pen / schroevendraaier
  • 1 Stanleymes

Het aanbrengen van griptape op je skateboard deck

Nadat je het voorbereidende werk hebt gedaan en de spullen bij elkaar hebt verzameld kun je de griptape op je deck aanbrengen. Hieronder vindt je een stapsgewijze uitleg over het aanbrengen van griptape op je skateboard deck:

Stap 1: Verwijder de folie

Verwijder de folie van de skateboard grip-tape waardoor de kleverige zijde zichtbaar wordt. Bewaar de verwijderde folie, de folie heb je bij stap 3 nog nodig.

Stap 2: Plak de griptape op het deck

Houdt de griptape helemaal recht boven het skateboard-deck aan de uiteinden vast. Breng deze uiteinden naar elkaar toe zodat de grip-tape in het midden gaat buigen. Plak het middenstuk op het skateboard-deck en buig de tape voorzichtig terug, totdat het deck volledig is bedekt. Druk hierbij vanuit het midden zoveel mogelijk luchtbellen weg.

Stap 3: Verwijder overgebleven luchtbellen

Verwijder de overgebleven luchtbellen door de folie (zie stap 1) aan de minst gladste zijde op de geplaatste griptape te leggen en er met gebalde vuisten over heen te strijken.

Stap 4: Verwijder overtollige stukken griptape

Verwijder de overtollige stukken griptape door de snijlijn zichtbaar te maken en de uitstekende stukken met een stanleymes af te snijden. De snijlijn maak je zichtbaar door een stalen pen (schroevendraaier) stevig langs de zijkant, volledig om het deck heen te halen. De overtollige stukken snij je er met een scherp stanleymes af onder een hoek van 45 graden (met de vorm van het deck mee)