Skateboarddeal - Evura: 035 5446937

Skateboard voor beginner

Ben je nieuw met skateboarden en wil je een goed beginners skateboard kopen, dan zit je hier helemaal goed. Omdat je als beginnende skateboarder het skaten vaak rustig onder de knie probeert te krijgen hoeft een beginners skateboard aan minder hoge en specifieke eisen te voldoen dan een intensief gebruikt skateboard voor gevorderden.

Een voordelig (basic) beginners skateboard is vaak voorzien van medium-concave, medium-size trucks en medium-size wielen. Het skateboard is hierdoor breed inzetbaar en direct voor de meeste skateboard styles/activiteiten te gebruiken. Beginnende skateboarders kunnen vaak prima uit de voeten met de voordeligste skateboard (basic) types uit ons assortiment. Echter kan een beginner met oog op de toekomst ook prima starten op een hoogwaardiger of professioneel skateboard. Klik hier voor alle skateboards

Beginners skateboard maat bepalen

De juiste skateboard maat kun je als beginnende skateboarder eenvoudig op basis van je lengte vaststellen. Hoe langer je bent, des te breder het skateboard moet zijn. De breedte van een skateboard is vaak evenredig aan de lengte (breder=langer, smaller=korter). Het verschil in lengte bij skateboards is minimaal en is voor de maatbepaling ten opzichte van de breedte vaak van onderschikt belang. Een compleet overzicht vindt je in de onderstaande tabel.

Skateboard maat bepalen

Tips en advies voor beginnende skateboarders

Als beginnende skateboarder kun je je eerste meters het beste op een rustige plek maken. Zo kun je je zonder afleiding volledig concentreren op het skateboarden. Het rustig recht-vooruit pushen (steppen) van je skateboard kun het beste als eerste voorzichtig onder de knie proberen te krijgen. Nadat je stabiel rechtuit kunt skateboarden kun je je richten op het maken van bochtjes (turning). Zodra je een goede basis controle hebt over je skateboard kun je je richten op het maken van tricks.

Skate helm en beschermers

Het dragen van goede bescherming tijdens het skateboarden is absoluut aan te raden. Een goed passende skate-helm en een set knie, elleboog –en polsbeschermers in de juiste maat kunnen een forse bijdrage leveren aan de veiligheid van de beginnende skateboarder.
Klik hier voor alle helmen en beschermers