Skateboarddeal - Evura: 035 5446937

Skateboard voor kids

Een skateboard voor een kind is vaak smal en kort. De juiste breedte en de daaraan gekoppelde lengte kun je eenvoudig bepalen op basis van jou leeftijd, lengte en/of voorkeur. Vanwege de korte wielbasis van een klein skateboard is deze sterker dan een vergelijkbaar langer en breder model. Daarbij wordt een klein skateboard door het lichte gewicht van een kleine skater vaak minder zwaar belast.

Een “basis” (compact of mini) skateboard uit onze webshop is dan vaak sterk genoeg voor kinderen. Deze zal met name voor beginnende skateboarders prima voldoen. Uiteraard kun je ook een hoogwaardiger (compact) kinder skateboard kopen. Die zijn meestal (een stuk) lichter en sturen vaak net iets fijner dan de meest eenvoudige skateboards. Kijk hier voor alle Skateboards voor kids

Skateboard voor kind kopen

Bij Skateboarddeal kun je zeer voordelig een “basic” kinder skateboard kopen. Tussen de meest goedkope modellen op onze website zit dan ook vaak een fraai 7.0, 7.25 of 7.5 inch kinder skateboard. De juiste maat van een kinder skateboard kun je eenvoudig bepalen in het overzicht “Skateboard maat voor kind bepalen” onder aan deze pagina.

Skateboard maat voor kinderen bepalen

De juiste maat van een nieuw kinder skateboard is eenvoudig vast te stellen op basis van de leeftijd, lengte en/of voorkeur van de kleine skateboarder / skateboardster. De breedte van het deck is hierbij hoofdzakelijk van belang, deze is in onderstaand overzicht gekoppeld aan de leeftijd en lengte van het kind. Zo komt een skateboard voor een kind van 5,6,7 of 8 jaar (lengte rond 1 - 1.35 meter) vaak uit op een breedte van 7.00 tot 7.25 inch. Uiteraard kun je op basis van persoonlijke voorkeur een breder of smaller skateboard aanschaffen dan hieronder is weergegeven. De breedte van een skateboard gaat vaak gelijk op met de lengte van een skateboard (breder=langer, smaller=korter).

Gerelateerde pagina's:
Skateboard aankoopadvies
Welk skateboard type past bij mij
Skateboard voor beginner
Skateboard voor jongeren en volwassenen (vanaf 1.55m)