Skateboarddeal - Evura: 035 5446937

Skateboard voor volwassenen

Volwassen skateboarders en jongeren (vanaf 1.55m lang) skaten voornamelijk op full-size skateboards met een lengte van rond de 30 á 32 inch. Deze full-size skateboards kunnen flink variëren in breedte; Vaak zit die tussen de 7.5 en 8.75 inch.

Skateboard maat voor volwassenen

Het bepalen van de juiste breedte-maat is afhankelijk van het gebruik, niveau en persoonlijke voorkeur van de skateboarder. Een volwassene die begint met skateboarden is meestal het beste uit met een skateboard in een allround maat van rond 7.75 - 8.0 inch. Voor Verting (park / ramp skateboarding) is het skateboard vaak (een stuk) breder en voor Streeting (street tricks) juist weer wat smaller. Klik hier voor alle full size skateboards

Allround skateboard voor volwassenen

Een allround skateboard is breed inzetbaar en o.a. geschikt voor cruise, vert en street skateboarding. Vanwege deze veelzijdigheid raden wij beginners aan om een allround skateboard te kopen. Een hierbij passende breedte-maat voor volwassenen is rond 7.75 - 8.0 inch. De aan te raden skateboard uitvoering (basic / hoogwaardig) is afhankelijk van het niveau van de skater en de intensiteit van het gebruik. Een (voordelig) basic skateboard is vaak voorzien van een eenvoudig hot-pressed deck en afgemonteerd met iets eenvoudigere onderdelen dan een (duurder) hoogwaardig skateboard. Hoogwaardige (pro) skateboards zijn door de betere onderdelen zwaarder te belasten en beter te besturen.

Vert skateboard voor volwassenen

Een Vert skateboard is vaak (fors) breder dan een allround board en wordt bijvoorbeeld veel gebruikt op ramps in het skatepark. Vert skateboards zijn meestal breder dan 8.0 inch en zijn vaak standaard al voorzien van een hoogwaardig (cold-pressed) deck en heavy duty onderdelen.

Street skateboard voor volwassenen

Doe je je tricks vooral op straat? Neem dan een street skateboard. Deze is vaak rond 7.5 - 7.8 inch breed. Deze smalle skateboards worden ook vaak door kinderen gebruikt. Een skateboard hoeft bij het gebruik door een kind vaak minder te incasseren dan bij het gebruik door een volwassene. Het is dan ook van groot belang dat je als volwassen Streeter een stevig en hoogwaardig (duurder) skateboard uitzoekt. Een degelijk en hoogwaardig skateboard is meestal voorzien van een extra sterk cold-pressed deck en heavy duty parts.

Gerelateerde pagina's:
Aankoophulp
Skateboard voor beginners
Skateboard voor kids Welk skateboard type past bij mij