Skateboarddeal - Evura: 035 5446937

Welk skateboard type past bij mij?

Weten welk skateboard type het beste bij je past? Bepaal dan waar je het skateboard voor gaat gebruiken. Wil je veel cruisen, lange afstanden afleggen en snelheid maken? Zoek je een skateboard voor trick skateboarding op straat of ramp? of zoek je een combinatie van beide? Bekijk welk onderstaand skateboard type het beste bij jou wensen aansluit.

Standaard (Trick) skateboard

Wanneer gesproken word over een skateboard, dan wordt meestal het “standaard” trick skateboard bedoeld. Dit is het meest voorkomende skateboard type. Deze heeft kleine wielen, is aan de voorkant en achterkant vrijwel gelijk van vorm en wordt veel voor trick skateboarding gebruikt. Dit skateboard type zie je veel op (mini) ramps en in het skatepark.
Kijk hier voor alle 'trick' skateboards

(Trick) Skateboards maat bepalen

Cruiser boards hebben vaak een breed deck met één (kick) tail en grote wielen. Deze boards geven veel snelheid, comfort, bestuurbaarheid en zijn ideaal voor lange afstanden (cruising). Deze compacte, wendbare en snelle boards kom je vaak op straat in de (grote) steden tegen. Klik hier voor meer cruiser boards

Old-skool skateboards hebben een asymmetrisch deck shape, deze boards zijn meestal voorzien van een brede achterkant en puntige voorkant. De achterkant heeft vaak een brede (kick) tail, de voorkant een (small) nose. De gemonteerde wielen zijn meestal iets groter dan standaard skateboard wielen. De basisvorm van deze decks is al tientallen jaren vrijwel onveranderd, hier komt de aanduiding Old-skool board vandaan.
Check hier alle old skool skateboards

Een greep uit onze Old-Skool boards collectie