Skateboarddeal - Evura: 035 5446937

Welke skateboard wielen kiezen

Voor je skateboard wielen gaat kopen wil je natuurlijk weten welke wielen je het beste kunt kiezen. Omdat je voornamelijk via je wielen contact maakt met de ondergrond zijn deze bepalend voor de rolsnelheid van je skateboard en de mate van controle die je hiermee uit kunt oefenen. De twee belangrijkste factoren voor het bepalen van geschiktheid zijn de diameter en de hardheid van de wielen. Welke wielen voor jou geschikt zijn, is volledig afhankelijk van het gebruik (Allround/Vert/Street). Klik hier voor alle skateboard wielen

Diameter Skateboard wielen

De diameter van je wielen bepalen de topsnelheid, acceleratie en de manoeuvreerbaarheid van je skateboard. De wiel-diameter wordt weergegeven in millimeters. De wiel-maat kan variëren tussen 49 en 65 millimeter. Grote wielen geven meer snelheid dan kleine wielen. Daarentegen komen kleine wielen sneller op gang en kun je met kleine wielen gemakkelijker sturen. De voor jou juiste wieldiameter is volledig afhankelijk van je skateboard style (Allround, Vert of Street).

Hardheid skateboard wielen

Afhankelijk van de mate van grip en snelheid die je nodig denkt te hebben bepaal je de hardheid van een wiel. Deze hardheid is gebaseerd op de zogenaamde ''A-Scale''. Hoe hoger de A-waarde, des te harder het wiel is. Een wiel met een lage A-waarde (bijvoorbeeld 90A) heeft veel grip maar rolt niet zo snel. Heeft een wiel een hoge A-waarde (bijvoorbeeld 101A) dan rolt deze snel en heeft weinig grip.

Skateboard wielen voor allround skateboarders

Ben je een allround skateboarder die tussen het cruisen door wil verten en streeten? Dan kun je het beste wielen uitzoeken met een gemiddelde maat. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur (verhouding Cruise/Vert/Street) kan de wieldiameter dan ergens tussen 50mm en 58mm en de hardheid tussen 94A en 101A uitkomen.

Vert skateboard wielen

Als je een ramp of halfpipe wilt betreden neem dan wat grotere skateboard wielen, deze rollen namelijk het snelst. Grofweg kun je dan het beste kiezen voor wielen met een diameter tussen 55mm en 65mm en een hardheid tussen 95A en 100A.

Street skateboard wielen

Wanneer je je skateboard voornamelijk gebruikt om mee te streeten kun je beste kiezen voor kleine en harde skateboard wielen. Het maken van tricks gaat daarmee het snelst en gemakkelijkst. Grofweg kom je dan uit op een wieldiameter tussen 50mm en 55mm en een hardheid tussen 97A en 101A.